27 februarie 2012

Oportunitate de internship


Prin programul Orange First Step!

"Cariera ta poate începe aici!

Vino să faci practică în echipa noastră, prin programul Orange First Step.
Te invităm în Orange shop în aprilie, pentru a afla mai multe despre excelenţa în vânzări şi în relaţiile cu clienţii. Vom lucra în echipă pentru a-i face pe clienţii noştri să zâmbească.
Şi pentru că vrem să împaci şi cursurile, ţi-am pregătit un program flexibil. Programul de practică va fi de 4 ore sau 6 ore, pe care ţi le stabileşti împreună cu managerul magazinului.
Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere până la 2 martie.

De ce să faci practică în Orange shop:
  • descoperi cât mai multe despre brandul şi valorile Orange
  • îţi exersezi abilităţile în vânzări
  • înveţi direct de la profesioniştii în vânzări cum să interacţionezi cu clienţii
  • primeşti feedback de la echipa cu care lucrezi şi sfaturi folositoare pentru dezvoltarea profesională"

Formularul de înscriere se găsește aici.

via

26 februarie 2012

Sunday Inspiration #4


Duminica asta a fost aproape perfectă! Dimineață am primit pachet din Italia cu goodies goodies, apoi am luat masa la fratele meu acasă, iar apoi am făcut o supă demențială, tradiția de fiecare duminică: supă de pui cu tăieței! :) Și pentru ca totul să fie complet, a venit rândul să vă ofer inspirația de duminică, așa cum v-am promis de câteva săptămâni.
Spotul de mai jos l-am găsit zilele trecute, nu știam de el, dar a reușit să-mi însenineze ziua și sper ca și voi să simțiți la fel! Reclama la KFC nu e una agresivă, care să mă convingă să mănânc nesănătos sau că fast-food-ul e "mama mamelor"! Prin niște mesaje simple, dar care reflectă valorile cu adevărat importante, a reușit să mă convingă de niște lucruri redutabile: tinerețea sufletească e veșnică; orice om poate să fie fericit dacă își dorește cu adevărat asta; putem să ne bucurăm de lucruri simple, dar care ne fac de o mie de ori mai fericiți decât orice altceva pe lumea asta și etapele prin care trecem în viață sunt fiecare dozate cu fericire, trebuie doar să ne deschidem ochii! Menționez că melodia e aleasă foarte bine și e în ton cu reclama! Ascultați numai versurile! :)
O reclamă frumos gândită și niște sentimente pozitive = o duminică superbă!


Vă urez spor la creativitate!

25 februarie 2012

Despre creativitate și lucruri simple by Andi Moisescu


Despre Andi Moisescu nu mă sfiesc să vorbesc. Este unul dintre puținii oameni care mă inspiră, de la care am ce învăța și mai ales, este o persoană creativă desăvârșită! L-am urmărit pe Apropo TV și mereu l-am văzut ca pe un om cu suflet înainte de toate și mai apoi, o persoană publică. M-a ajutat în cercetarea unor răspunsuri, pentru licența mea, iar pentru acest lucru îi mulțumesc cu respect! Îmi place că este un familist convins, i se vede dragul pentru copii, îi mănâncă din priviri. Este și blogger, dar mai mult decât atât, este un tip onest și modest. Prin rândurile pe care le scrie, îi citești cu ușurință calitățile sale umane. E imprevizibil și amuzant, te ia prin surprindere. Cred că cel mai mult îmi place faptul că nu a uitat de unde a plecat și a știut să adreseze un simplu "mulțumesc", dat atât de esențial în viață. Prin urmare, da! Andi se află în categoria oamenilor care mă inspiră!
Recent, i s-a luat un interviu în care vorbește cu sufletul deschis despre creativitate, despre viață, despre meseria lui, despre ceea ce îi place cel mai mult. 


"prefer să n-am limite, să nu fiu îngrădit, dar prefer să știu foarte clar unde vreau să ajung."


Andi, you made my day! 

24 februarie 2012

La ce mai este bună creativitatea


Vreau să cred că viitorul aparţine şi altor lucruri, nu doar tehnologiei. Vreau să cred că viitorul va însemna şi receptibilitatea oamenilor faţă de nou, de original. Astfel, îmi doresc ca în viitorul apropiat să pot trimite un CV ieşit din comun unui angajator fără ca el să mă considere ciudată. Până la urmă, nu e vorba doar de personalitatea şi experienţa ta profesională, e vorba şi de creativitatea de care dai dovadă, un atuu cu care ai mari șanse să convingi din start! Astfel, portofoliul sau CV-ul respectiv se va evidenţia din mulţimea de CV-uri trimise şi va fi ALTCEVA decât a văzut angajatorul la momentul respectiv. Bine, condiţia ar fi ca această creativitate să fie cât de cât controlată, iar textul să fie cât mai lizibil şi clar. Nimănui nu i-ar plăcea să citească un CV prea împopoţonat.
Ieri, am văzut că alţii pot via şi mi-am zis atunci "Eu de ce n-aş putea?" :) Aşa că ieri după-masă m-am pus pe treabă şi am lucrat în Photoshop la My Creative CV Board! Ideea creativă pe care am folosit-o a fost cea inspirată de faimoasele "mood boards", care din câte am văzut sunt foarte la modă în ceea ce priveşte organizarea unei camere. Din câte am search-uit, ideea nu a mai fost folosită în ceea ce priveşte design-ul unui CV creativ, sper să nu mă înşel. 

Well, voila! :)


 © Toate drepturile rezervate

Mie îmi place ce a ieşit! E colorat, plin de viaţă aşa ca mine şi îmi place să folosesc post-it-urile nonstop! :)

Nişte CV-uri care mi-au plăcut:



sursa foto aici

Make your own creative CV! Spor la creativitate!


23 februarie 2012

Work stuff


De ceva vreme m-am apucat să fac freelancing design şi copywriting, dar mai mult în ultima perioadă, mai exact de o lună de când nu mai am job. :)
Încerc cât de cât să combin designul pe ceea ce CRED eu că ştiu mai bine, copywriting, deoarece printre răspunsurile primite de la angajatori, se cer ambele responsabilităţi pentru acelaşi post. Iar pentru un beginner crede-mă că nu e tocmai uşor, având în vedere că în Photoshop am cam învăţat să lucrez singurică! Iar de bloguleţul ăsta ce să mai zic.. numai eu ştiu câte zile mă tot chinuiam să adaug una alta la el, să-l fac cât mai "funcţionabil" posibil. Revenind, am postat lunile trecute un afiş pe profilul de FB al blogului, mai nou cu un fericit şi binemeritat tab de Welcome! Acel print de la poza de profil l-am făcut singurică în Photoshop, cu "umilele" mele cunoştinţe şi cu puţină creativitate, cât îmi permiteau aceste cunoştinţe. :) Azi am mai făcut o variantă, mă rog, în loc de link-ul către blog am pus link-ul paginii de FB. Acuma poate o să ziceţi, "ei, mare lucru ai făcut şi tu!", dar mă străduiesc şi eu cât pot, ca designul să fie cât mai profi realizat. De luat în vedere faptul că am mai avut şanse şi încercări! Aici, aici şi aici. :D

Cele două variante arată cam aşa:



© Toate drepturile rezervate
 
Am folosit roşu în background, deoarece e culoarea mea preferată şi mă reprezintă. Sper să vă placă! :)

Până la următoarea postare, spor la creativitate!
Copywriteritza

22 februarie 2012

O campanie creativă


"Care crezi că e mai uşor de rănit? Care suferă mai tare? Care se vindecă mai greu? TRUPUL sau SUFLETUL?"


Acel headline de mai sus ne pune puţin pe gânduri şi transmite un mesaj emoţional faţă de public: "Trupul se vindecă. Sufletul. nu." Campania "Ascultă-i sufletul", realizată de agenţia bucureşteană Oma Vision, este cât se poate de creativă! Îmi place tonalitatea mesajului transmis, iar ideea creativă utilizată este realistă. Încă o dovadă că se poate! Spotul prezintă o felie de viaţă din cadrul unei familii şi foloseşte strategia de tip demonstraţie, arătându-ne în acelaşi timp, ce se întâmplă cu sufletul şi trupul unui copil. Această campanie socială a fost implementată pentru Asociaţia "Salvaţi Copiii", iar mai multe detalii despre aceasta puteţi găsi aici.


Print-ul de mai sus este nominalizat la categoria PRINT, în cadrul festivalului de publicitate BestAds 2011.

Spor la creativitate,
copywriteritza

19 februarie 2012

Sunday Inspiration - Flirtul #3


Berea este un produs aparte din categoria "beverages", care prezintă o abordabilitate complexă în industria publicitară. Atât de mult îmi place această categorie, de numa! Am folosit-o chiar şi în licenţa mea, de care sunt foarte mândră! 
Nu sunt de acord cu afirmaţiile unora, de pildă berea este pentru bărbaţii egocentrişti, sau berea este DOAR pentru bărbaţi. Dacă stăm să ne gândim, nu degeaba s-a inventat o bere 100% pe placul femeilor, Redd's. Cu toate că personal, prefer altceva. Mie îmi place berea, iar cineva avea dreptate când a zis: "berea este brandul care poate mai mult decât orice altă categorie, experimentat, trăit, simţit în lumea lui." (Revista Brand4brands)
Spotul de mai jos denumit ingenios "Flirtul", chiar dacă este din 2011, mie îmi place foarte mult cum a fost gândit, într-un mod creativ şi mă inspiră. Replici pe măsură, o fată pe măsură! :)


Vă urez o duminică cât mai creativă! 

18 februarie 2012

MADD


MADD Edmonton&Area ( Mothers Against Drunk Driving ) din Canada este o agenţie care luptă împotriva condusului "defectuos" şi sprijină victimele accidentelor rutiere. Pe acest site de publicitate, am dat peste o campanie de-a lor, lansată în luna noiembrie a anului trecut.

 

Nu e prima dată când dezbat această temă, de campanii de prevenire a accidentelor rutiere vă vorbeam şi într-o postare anterioară. Subiectul şi problematica în sine mi-a captat interesul de mai demult, deoarece este o realitate şi trebuie tratată ca atare. Această campanie socială a fost implementată de agenţia canadiană de publicitate Free, care se promovează foarte interesant. Dacă intraţi pe site-ul lor le puteţi vedea oferta. Primii 100 de oameni care apelează numărul de telefon afişat, beneficiază de ofertele agenţiei de publicitate GRATUIT.


Sloganul ales este "Impaired driving tears families apart" ( tr. "Condusul defectuos dezbină familii", o traducere cât de cât apropiată ). Chiar dacă acest slogan nu este extrem de original, până la urmă el exprimă o realitate, chiar asta se întâmplă! Mesajul ( cum apare şi în afişul de mai sus prin acea imagine ) nu este ales aleatoriu, ci este susţinut de faptul că în Canada, aceste stickere sunt puse pe geamul din spatele maşinilor şi reprezintă un simbol al cargoului maşinii respective.


Spotul este simplist, dar impactul emoţional este foarte puternic, pentru că ilustrează prin desene grafice povestea unui posibil accident. Per total îmi place ce a ieşit!
În general, dar mai ales în perioada asta grea de iarnă, mare atenţie la condus!

16 februarie 2012

Evoluţia publicităţii ( de văzut! )


       În luna decembrie, a apărut pe Mashable un infografic foarte drăguţ şi complet despre cum a evoluat advertising-ul de-a lungul anilor şi perioadele cheie care au marcat ramurile publicităţii până în prezent. Timeline-ul a fost realizat de designerii de la Infolinks, prezentând informaţii relevante despre advertising de la apariţia sa originară în Egipt, până la revoluţia sa pe Internet.
      Cu siguranţă, acest grafic este foarte practic şi folositor oricui din industrie şi nu numai. So, what do you think? :)

                                     
       Partea mea preferată e apariţia lui David Ogilvy în peisajul publicitar cu faimosul citat: "the consumer isn't a moron. She is your wife!" Un mesaj foarte subtil! :)

12 februarie 2012

Sunday Inspiration #2



       Paulo Coelho, unul dintre autorii mei preferaţi, este o sursă continuă de inspiraţie pentru mine. În noua sa carte, "Aleph" ( care plănuiesc să o citesc cât de curând ), autorul face o expediţie către descoperirea de sine. Coelho îşi pune întrebarea "Am ajuns acolo unde vrem să fim?", "Facem ceea ce ne dorim?". Mesajul cărţii este unul cât se poate de frumos: "Schimbă-ţi viaţa! Rescrie-ţi destinul!" 



sursa foto

       Citatul de mai sus sper să vă inspire şi pe voi, la fel ca şi pe mine. Vă urez o duminică plăcută în continuare şi spor la creativitate! :)

10 februarie 2012

Iar V-Day?


     Probabil asta spune multă lume în apropierea acestei sărbători. Că e Valentine's Day, sau Dragobete, oameni buni, nu vă place să iubiţi? Să existe o zi în care să sărbătoriţi iubirea mai mult decât de obicei? Sunt de acord, nu trebuie neapărat să existe o zi ca să arăţi că iubeşti, poţi să faci acest lucru în orice zi, dar haideţi să ne bucurăm totuşi de frumoasa istorie lăsată de strămoşii noştri. Haideţi să facem ca fiecare zi să fie specială, să ne detaşăm puţin de banalul cotidian. Mulţi sărbătoresc ba Valentine's Day, ba Dragobetele, dar să nu uităm că e alegerea fiecăruia ce sărbătoreşte. Ce dacă Valentine's Day e sărbătoare americană, asta înseamnă că nu am voie să o sărbătoresc? Aşa am fost obişnuită şi aşa vreau să sărbătoresc. Dar în schimb, ştiu să respect părerea fiecăruia de a alege ce sărbătoreşte şi ce nu. Aşa cum nu îi pot spune unei persoane să creadă în Dumnezeu, dacă persoana respectivă nu face acest lucru din propria voinţă. Haideţi să nu mai fim morocănoşi şi să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru. Poate că voi părea prea romantică, însă nu am de ce să mă scuz de faptul că sunt îndrăgostită de lucrurile frumoase care mă înconjoară, inclusiv de "podoaba masculină" de acasă. :)

       Într-un articol anterior, spuneam că femeile nu se aşteaptă la nu ştiu ce pretenţii de aceste sărbători. În plus, iubirea se manifestă diferit de la o persoană la alta: unii ştiu să aprecieze persoana iubită de lângă el/ea şi apreciază cele două cuvinte magice, alţii nu sunt fanii cuvintelor şi preferă să treacă la acţiune: o floare, o ciocolată, fiecare ce poate. Nici eu nu sunt o persoană pretenţioasă, însă apreciez la maxim intenţia şi micile atenţii care fac toţi banii din lumea asta! Victoria's Secret este brandul care ştie modalitatea perfectă de a face advertising şi are mereu nişte campanii de promovare foarte bune. An de an, se reinventează şi implementează diverse campanii creative, iar pentru asta îi apreciez! Având în vedere că ne apropiem cu paşi repezi de V-Day, cei de la Victoria's Secret fac campanii virale frumoase, care nu au cum să nu-ţi aducă zâmbetul pe buze. În postarea despre Ce vor femeile de V-Day? spuneam că femeia adevărată din anul 2012 vrea mici atenţii care să-i crească bătăile inimii, printre care şi ciocolată, care nu lipseşte niciodată din meniul unei domnişoare. :) Iată la ce s-a gândit brandul VS:


       Nu sună deloc rău, numa' zic. :) Iar dacă nu v-am convins eu în ceea ce priveşte subiectul "ce vor femeile de V-Day", poate vă conving modelele de la Victoria's Secret prin testimonialele lor:


sursa foto

8 februarie 2012

Ce vor femeile de V-Day?


       Asta e întrebarea care îi bagă în dilemă pe toţi bărbaţii de pe planeta asta în apropiere de Valentine's Day, sau Dragobete. :) Chiar dacă pare complicat, defapt e foarte simplu.
       Femeia adevărată din ziua de azi nu e piţipoanca de la bloc îmbrăcată toată în roz, cu un bichon alb în braţe; nu e tipa cu botox în buze sau silicoane mari; nu e gagica care îşi ia o fustă mini şi merge zilnic în club la agăţat. Că n-are cum să fie. Femeia adevărată e întâi de toate prietena ta cea mai bună şi mai apoi iubita/logodnica/soţia ta; cea care se trezeşte dimineaţa şi stă o jumătate de oră în faţa oglinzii să se aranjeze, apoi merge la serviciu; e femeia care deşi are un milion de lucruri de făcut tot îşi găseşte timp şi pentru tine; e femeia care te ia mereu prin surprindere într-un mod plăcut; e matură dar copilăroasă în acelaşi timp şi de fiecare dată dă dovadă de un spirit creativ desăvârşit. Aceasta e femeia adevărată. Deşi ca bărbat, ai ocazia în fiecare zi să-i dovedeşti că o iubeşti, totuşi ele aşteaptă asta mai mult de la tine de 3 ori/an: de Valentine's Day ( Dragobete ), de 8 martie şi de ziua lor. 


       Ce vrea femeia adevărată din anul 2012 de V-Day? Stai liniştit, nu vrea de la tine lucruri complicate, nu se aşteaptă să le oferi luna de pe cer, să îi faci cadou o maşină sau bijuterii scumpe ( cu toate că în privinţa bijuteriilor, e discutabil! ). Femeia adevărată vrea în primul rând iubirea ta şi se mulţumeşte cu mici atenţii, care pentru ea fac cât o mie de cuvinte. Nu uita că femeilor le plac foarte mult florile, sunt adevărate devoratoare de ciocolată şi mereu îşi vor cumpăra o lenjerie intimă nouă, chiar dacă acasă are suficientă. Ba chiar se vor bucura şi cu un parfum, sau cu produse de ingrijire, pentru că lor le place să miroase super bine. Bineînţeles, ar fi de preferat înainte să le ştii şi gusturile, pentru a face o alegere bună.


Ştiu, poate că Valentine's Day sau Dragobetele nu e important pentru tine, dar crede-mă, pentru ea este! În campania lor de promovare din anul 2011, brandul hipercunoscut Victoria's Secret a realizat o listă cu ce să faci sau să nu faci de Valentine's Day pentru iubita ta. Watch it out, cu siguranţă te va ajuta mult în găsirea celui mai potrivit cadou pentru această sărbătoare. :)


 Florile sunt probabil, primul lucru la care ar trebui să te gândeşti, o spune chiar şi modelul Adriana Lima. Spotul pentru Teleflora, un fel de Magnolia a noastră, a strâns la Super Bowl 2012 peste 100 milioane de vizionări în doar 33 de secunde, cât are reclama propriu-zisă!



Până la urmă, Valentine's Day nu este atât de complicat precum pare, nu-i aşa băieţi? :)

sursa foto aici

Spor la creativitate,

7 februarie 2012

Go Free number 6!


       De aproape 3 ani de când sunt în redacţia Go Free, am fost mereu mândră la apariţia fiecărui număr: scriam articole cu pasiune ca şi cum aş scrie despre publicitate, stăteam cu sufletul la gură când era în proces de design şi îl citeam dintr-un foc la fiecare apariţie. Dar parcă niciodată nu am fost mai mândră de ce a ieşit decât acum!


Ce am scris eu? 
3 interviuri, 3 oameni tineri, pasionaţi fiecare de domeniul său şi cu voinţă de fier de a schimba lumea în ceva mai bun: 
  • Corina Oaida, o tânără ambiţioasă, o prietenă bună, care s-a luptat şi cu munţii să ajungă o studentă mândră în peisajul londonez. Tocmai pentru că îi cunosc cazul, este un exemplu real că orice se poate realiza, doar dacă îţi doreşti cu adevărat!
  • George Iordăchescu, un activist convins, un tânăr cu perspective mari de viitor, iar pasiunea lui neobişnuită pentru obiectele tradiţionale, pe care le conservă cu meticulozitate, este o lecţie pentru toţi tinerii din ziua de azi.
  • Iar cireaşa de pe tort, unul dintre preferaţii mei, poate şi ai voştri, Unguru Bulan! Ciprian Cătunescu şi Szile mi-au demonstrat că nu au renunţat la proiectul lor de suflet, dintotdeauna, în zile mai puţin senine. De aceea, benzile desenate care ne scot zilnic din cotidian, au ajuns astăzi să inspire calitate şi profesionalism!
Ce mai găsiţi în revistă?
  • subiecte ce privesc studenţia
  • idei de petrecere a timpului liber în frumosul Cluj
  • poveşti de viaţă ale studenţilor de peste hotare
  • profesori de care să ne şi mândrim
  • iar printre pagini, o SURPRIZĂ care să ne facă să iubim vremea de afară şi să ne bucurăm de zăpada târzie! 
       Sunt mândră de mine, de redacţia GO FREE şi dorim să vă oferim mereu o revistă diversă, calitativă, pentru voi tinerii studenţi! Perioada e numa' bună, să vă descreţiţi frunţile de la atâta învăţat! :)
       Pot să afirm sus şi tare: Voluntariatul îl fac din plăcere. Tu de ce îl faci?


Mai jos, link-ul unde puteţi citi noul număr. Enjoy! :)

Revista GO FREE, nr.6


5 februarie 2012

Super Bowl 2012


       Azi a început Super Bowl, ediţia 46!! Chiar dacă nu am nici o treabă cu astfel de lucruri, 05.02.2012  este o zi mare pentru fotbalul american! De ce aştept eu în fiecare an Super Bowl? Pentru că vine avalanşa de reclame! :)


       Ce e nou anul acesta? Apariţia teaserelor cu săptămâni înainte de meciul propriu-zis, iar pentru prima dată meciul de fotbal se va putea viziona şi online. Cred că vă puneţi întrebarea de ce atâtea spoturi la automobile? În două postări anterioare, Toyota şi Acura, v-am arătat despre ce e vorba, dar să nu uităm totuşi că sponsorul oficial este brandul CHEVROLET! În privinţa publicităţii, brandurile s-au luat la întrecere efectiv pentru introducerea reclamelor lor de 30 de secunde pentru suma de.. 3.5 milioane de dolari! Publicitatea cere sacrificii, nu glumă!
       Haideţi să ne potolim setea de publicitate şi pentru asta, să ne delectăm cu câteva reclame Super Bowl 2012. Enjoy!

PEPSI - The King's Court

Coca-Cola - Superstition

Coca-Cola - The catch

VW - The dog strikes back!

HONDA - testimonialul actorului Matthew Broderick

AUDI - Twilight parody

Chevy - Happy grad

H-E-B


      Mie îmi plac cel mai mult reclamele de la Toyota, VW şi Coke. Dar.. unde sunt reclamele la bere? :(

Spor la creativitate,

Sunday Inspiration #1


       Cam aşa aş vrea să numesc fiecare duminică de pe blogul meu. Duminica e zi de odihnă, o zi în care profităm de timpul nostru liber la maxim, în care ne canalizăm energia pe lucruri pozitive, ziua care ne trezeşte la realitate şi ne spune că există viaţă dincolo de serviciu, şcoală, sesiune sau altceva. Duminica pentru mine este o sursă de inspiraţie, este ziua care mă ajută să fiu creativă şi asta aş vrea să fie şi pentru voi de acum înainte. Printr-un print/spot/slogan/logo/o fotografie sau un simplu filmuleţ pe care le consider eu relevante, vreau ca fiecare duminică să vă transmită un mesaj, o stare, un sentiment care să vă inspire, să vă dea un imbold care să se menţină pe tot parcursul săptămânii. Sper să reuşesc! :)


Vă doresc o duminică memorabilă, iar mesajul meu pentru voi a fost şi va rămâne în continuare:

Spor la creativitate! :)

P.S. Te aştept şi pe pagina de Facebook a blogului meu: http://www.facebook.com/CopywriteritzaBlog


2 februarie 2012

Yay! They're here!


       Nici nu m-am trezit bine dimineață, că îmi bate cineva la ușă. Cu o față tipică de proaspăt trezită, deschid ușa și era administratoarea de la bloc. Mi-a zis că a venit un colet pe numele meu și se duce jos să-l aducă. Inițial, nu mi-am dat seama despre ce e vorba, până când mi-a adus coletul propriu-zis. Erau cărțile de vizită recent comandate de la Moo! :) Ele trebuiau să ajungă defapt în 1 martie, deci am fost surprinsă plăcut de promptitudinea lor. Am aflat de ele, prin intermediul lui Radu Neag, căruia îi mulțumesc frumos. Mi-a plăcut foarte mult ideea lor de campanie online, de a oferi carduri gratuite pe o perioadă limitată, care să aibă look-ul personal al paginii de Facebook. Este o idee foarte bună, creativă și mă bucur că oferă niște servicii de care să benefieze cât mai multă lume. Prin intermediul sloganului lor, "we love to print" ( simplu, dar cât se poate de real ) și-au demonstrat acest interes. O simplă privire pe pagina lor de Facebook și să vezi acolo feedback pozitiv, nu glumă!
           Uite ce drăguțe sunt:



Au chiar și suport de birou pentru carduri:


Așa arată cartea mea de vizită:



Iar când am luat cardurile din cutiuță, aveau un mesaj simpatic :)


Happy!

1 februarie 2012

Să facem cunoștință cu QR codes


       Tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar populația consider că trebuie să țină pasul cu ea. :) Mereu apar tot felul de instrumente noi de marketing de care ne putem folosi, cu care o firmă/companie își poate consolida brandul, aducându-i awarness și consumatori.
       De ceva vreme, a apărut pe piață o nouă tehnologie numită "codurile QR", însă este utilizată foarte rar la noi. De ce? pentru că lumea încă nu știe despre ce e vorba, nu știe cum să le folosească, iar targetul este deocamdată mic. Ele arată cam așa:


       Numele de "QR" înseamnă "quick response" în limba engleză și se folosește cu precădere pe smartphone-uri. ( aici mă refeream la targetul mic ) Adică aceste coduri oferă detalii despre un anumit produs sau serviciu, prin scanarea lor cu ajutorul aparatului foto din telefonul tău. Pentru a putea interpreta acest cod este nevoie de o aplicație, care se poate descărca gratuit de pe telefon, sau dacă nu ai la îndemână un telefon, se poate folosi și aparatul foto. Când ajungi acasă, descarci poza și poți căuta un serviciu de citire online, cum ar fi acesta, sau dacă dorești să fii creativ și să creezi propriul tău QR code ( ca firmă/companie/persoană fizică ), poți folosi un generator online de coduri, cum ar fi acesta. De cele mai multe ori, codurile QR sunt reprezentate de site-uri de tip URL, cu scopul de a populariza un brand, un serviciu sau de a atrage clientelă. Deși este un instrument absolut interesant și simplu de folos, eu totuși mi-aș pune întrebarea cât sunt de sigure, dar asta e o altă poveste.
       Un exemplu de campanie care a utilizat aceste coduri QR este brandul Orange și s-a desfășurat în luna septembrie. Agenția full service Hyperactive, din București, au lansat un teasing în online numit "Goodies Hunt", cu ajutorul a 5 bloggeri: raluxaelenaciricrazvanpascunwradu și ionutoprea. Toți au pornit la căutare de comori și de 6 indicii care să-i ducă spre premiu: un HTC Cha Cha! Brieful: toți oamenii care vizitează Old City Centre din București să fie conștienți de existența unei conexiuni la Internet Wi-fi gratuită, asigurată de Orange. Foarte tare!
      



        Mai multe informații și rezultatele aici. 

        Sursa foto aici


Disqus for Copywriteritza