16 septembrie 2011

"Atenție, începe școala!"


.. "Reduceți viteza!" Acesta este mesajul unei noi campanii de prevenire a accidentelor rutiere, conceput de Primăria Alba Iulia, în colaborare cu firma Toskana Garten




Tonalitatea este bună: de prevenție, de avertizare, asta pentru că trebuie să fie consistentă cu identitatea grupului țintă și cu conținutul mesajului. Canalul ales este iarăși unul eficient, pentru că șansa de a recepta mesajul este de 100%. Șoferii trebuie să conștientizeze că odată cu începerea noului an școlar, numărul pietonilor se mărește semnificativ, iar atenția este esențială în acest caz! Nici nu puteau alege un moment mai bun decât acesta. Șoferii trebuiau atenționați cumva că vacanța de vară s-a încheiat, iar piticii s-au întors la treabă. Îmi place ce a ieșit! Ideea acestei campanii este de a amplasa 7 bannere de mari dimensiuni în mai multe zone din orașul Alba Iulia, iar pe lângă asta, realizarea unor materiale cu scop informativ.
Ce îmi place cel mai mult la aceste campanii? Este o temă socială care poate susține o mie de idei, poate transmite sentimente puternice, iar cele mai multe idei chiar pot fi implementate. Mesajul transmis este  emoționant, șocant și te face să reacționezi: Băi, trezește-te! Fă ceva! Zâmbesc când mă gândesc că la astfel de teme sensibile și noi putem avea idei creative. Uite că se poate!


Între timp, am găsit o altă campanie românească ( e de bine ), de data aceasta pentru prevenirea consecințelor alcoolului la volan și care îmi place foarte mult. Campania este organizată de Poliția Română și Grupul Alexandrion Romania.



Alte campanii impresionante de dincolo, împotriva vitezei la volan și pentru folosirea centurii de siguranță: 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza