2 septembrie 2011

Cele mai bune sloganuri din publicitate


În advertising, SLOGANUL ca și multe alte elemente importante din cadrul unui brand, contribuie la succesul său pe piață și la atragerea consumatorului în terenul propriu. De aceea, un slogan trebuie să conțină esența mesajului publicitar, prin intermediul căruia publicul să internalizeze acel mesaj. Poate fi însoțit și de un jingle ( v-am mai povestit despre asta și aici ), caz în care are toate șansele să fie mai ușor de reținut și să se imprime în mintea consumatorului. Din "umila" mea experință în vitrină, sloganul trebuie să fie scurt, concis și clar, o regulă de bază pe care toți creativii o cunosc deja. Toată lumea știe: vorba multă, sărăcia omului. :) În plus, acesta trebuie să capteze atenția, să aibă acel ceva prin care să se diferențieze de celelalte sloganuri existente ale brandurilor. După părerea mea, un lucru extrem de important în ceea ce privește sloganul, este ca acesta să transmită ceva consumatorului: un sentiment, o reacție, un impuls, ceva. Altfel, nu are nici o șansă de reușită! Cu ajutorul acestor componente, este conturat produsul final - brandul, pe care îl prezinți consumatorilor, primii tăi judecători, iar mai apoi, te prezinți pe o piață aglomerată de produse în care trebuie să ai ceva de spus, trebuie să te afirmi.  
La fel au făcut și multe branduri cunoscute de public la ora actuală, branduri care nu mai au nevoie de nici o prezentare și care, cu siguranță, și-au lăsat amprenta de-a lungul timpului în publicitate, dar și în viața oamenilor din întreaga lume.

10. Campania "Got milk?" - California Milk Processor Board


9. "Just do it" - NIKE


8. "Can you hear me now?" - Verizon


7. "Because you're worth it" - L'Oreal


 6. "The Ultimate driving machine" - BMW5. Campania "Yes we can" - Obama


4. "Impossible is nothing" - Adidas


3. "Think different" - Apple


2. Campania "Cancer cures smoking" - Cancer Patients Aid Association


1. "There are some things money can't buy. For everything else, there's MasterCard." - MasterCardPentru restul sloganelor, răsfoiți aici

Spor la creativitate,
copywriteritza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza