19 iunie 2012

Maia Morgenstern şi Roşia Montana


au condus la un brand endorsement de maxim efect zic eu. Trecând peste episodul nefericit cu Doncafe, iată că în acest caz, nu doar imaginea actriţei noastre are un cuvânt greu de spus asupra reclamei, ci şi copywriting-ul: "Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel şi o ţară." Este desprinsă exact esenţa mesajului principal şi a întregii reclame.


Ce legătură este între Maia Morgenstern şi Roşia Montană? Mulţi ar spune că niciuna. În primul rând, Maia Morgenstern este o importantă actriţă de teatru şi film a ţării noastre, a cărei vastă experienţă a dus numele ţării noastre peste hotare, prin interpretarea din "Patimile lui Hristos" şi nu numai. Ce altă persoană putea să fie mai potrivită de atât pentru a reprezenta subiectul despre Roşia Montană, decât această actriţă de renume, cu care ţara noastră se poate mândri? Poate pentru alţii era mai potrivită Bianca Drăguşanu..
Recunosc, nu mi-a plăcut scena cu ruperea cerceilor din spot. Consider că a fost puţin dusă la extrem, iar mie mi-a creat un sentiment nu tocmai plăcut la vederea scenei. Cu toate acestea, agenţia Papaya Advertising a făcut din nou o treabă foarte bună, realizând pro bono o reclamă cu impact puternic asupra consumatorilor.
Toată discuţia despre "Roşia Montana" este un subiect foarte delicat, cu păreri diverse, însă cu un lucru nu sunt de acord: se vorbeşte prea mult despre aurul din această zonă, singurul lucru care văd că e important pentru unii şi anume cei care vor cu disperare să se îmbogăţească fără să mişte un deget, oameni care cred că acest aur li se cuvine. Dragilor, aflaţi că Roşia Montană se află în primul rând în judeţul Alba, un loc cu o puternică influenţă istorică, unde sunt locuri frumoase de vizitat: cetatea bastionară, Palatul Princiar, obeliscul lui Horia, Cloşca şi Crişan şi cu siguranţă mai sunt foarte multe locuri de vizitat şi mai ales de apreciat! Pe lângă acest lucru, Roşia Montana este prima aşezare atestată documentar din România, un loc unde coexistă suflete, ca noi toţi de altfel, ce nu trebuie ignorate. 
Aşadar, da! Ar trebui să descoperim Roşia Montană, nu aurul pe care îl ascunde...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza