23 octombrie 2011

O acțiune PENTRU protejarea mediului și speciilor din Tauranga


Cu această postare, intru într-o sferă nu tocmai confortabilă, fiind vorba despre o campanie importantă, ce privește mediul în care trăim. 
Chiar dacă e greu de crezut uneori, există oameni cărora chiar le pasă de conservarea mediului înconjurător și de protejarea speciilor în general, dar și pe cele pe cale de dispariție, pentru că aceste două lucruri fac lumea în care trăim mai frumoasă. 
Există o situație greu de imaginat, care din păcate se întâmplă în acest moment, timp în care eu vă scriu această postare pe blog. În Noua Zeelandă, pe coasta nordică, mai exact în Tauranga, o deversare de petrol a făcut ca zeci de mii de specii pe pinguini să nu mai poată fi salvați.. dar, asta nu înseamnă că nu se mai poate face ceva în acest sens. 


La momentul actual, se derulează o campanie internațională pentru salvarea pinguinilor care nu au fost încă afectați de scurgerea de petrol în ocean. Compania Skeinz a venit cu ideea de a cere ajutorul celor care tricotează pulovere, să susțină această acțiune caritabilă prin confecționarea unor pulovere speciale pentru pinguini. 


Aceste pulovere au 2 mari funcții: de a proteja pinguinii, pentru a nu se otrăvi în încercarea lor de a se curăța de petrol și de a le ține cald, până când penajul lor va reveni la starea normală.



Această situație dezastruoasă s-a creat începând cu data de 5 octombrie 2011, în urma naufragiului unui petrolier, iar astfel petrolul s-a scurs pe o rază de mai bine de 5 km. La momentul actual, este considerat cel mai grav incident ecologic din istoria Noii Zeelande.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza